Justine Henin zet haar schouders onder stadsspelen voor Brusselse jongeren

Brussels Urban Youth Games ondersteund door Justine Henin

Justine Henin zet haar schouders onder stadsspelen voor Brusselse jongeren

Ook na haar tenniscarrière houdt Justine Henin eraan om zich te blijven inzetten voor projecten die haar nauw aan het hart liggen. Zoals bijvoorbeeld de Brussels Urban Youth Games. Dit evenement moet liefst 1500 Brusselse jongeren bij mekaar brengen.

Op 24 en 25 juni gaat de eerste editie van de Brussels Urban Youth Games door in het Edmond Machtensstadion, het stadion van voetbalclub RWDM, in Molenbeek. Dit initatief werd opgestart door Jacques Borlée. Onder andere Olivia en Kevin Borlée hebben er mee hun schouders onder gezet, net als atleet Toma Nikiforov en dus ook ex-tennisspeelster Justine Henin.

SPORTERS OF NIET-SPORTERS: VOOR IEDEREEN WAT WILS

Het op touw zetten van deze stadsspelen voor jongeren gebeurt ook in samenwerking met de gemeente Molenbeek en het internationaal Olympisch Comité. Bedoeling is dat er op die twee dagen zo'n 1500 jongeren samenkomen uit 19 verschillende Brusselse gemeenten. Zij kunnen dan verschillende Olympische sporten, uitdagingen in groep en niet-sportgerelateerde activiteiten uitproberen.

Om 8u30 zullen burgemeester Catherine Moureaux en initatiefnemer Jacques Borlée de kinderen verwelkomen. Tussen 9u en 15u30 gaan dan de activiteiten door. Nadien zal er nog een slottoespraak en een medaille-uitreiking plaatsvinden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws