Dit stond niet in het script: Kirsten Flipkens moet zelf lachen met succes op Roland Garros

Dit stond niet in het script: Kirsten Flipkens moet zelf lachen met succes op Roland Garros
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens is in de loop van haar carrière geëvolueerd tot een uitstekend dubbelspeelster. In die mate zelfs dat het haast niet meer uitmaakt op welke ondergrond ze speelt. Nochtans is het algemeen bekend dat het gravel Flipkens in principe veel minder goed ligt.

Het gras is wellicht de habitat waar het spel van Flipkens het meest tot zijn recht komt. In 2013 stond ze op Wimbledon zelfs in de halve finales in het enkelspel. Op Roland Garros daarentegen geraakte ze nog nooit voorbij de tweede ronde.

BESTE PRESTATIE OOIT OP GRAND SLAM

In het dubbel is het inmiddels wel een ander verhaal: Flipkens staat samen met Johanna Larsson in de halve finales van Roland Garros. Dat is haar beste prestatie ooit in het dubbel op een grandslamtoernooi. Het Belgisch/Zweedse duo zit dit jaar in Parijs dus al aan vier overwinningen. De Chinese speelsters Duan en Zheng zijn de volgende tegenstandsters.

Flipkens kan zelf maar moeilijk geloven dat het haar zo voor de wind gaat op de ondergrond die haar anders weinig geluk bezorgt. Dat blijkt een tweet die ze rechtstreeks tot haar dubbelpartner richt. "Jo, ik hou niet van gravel, maar we staan toch in de halve finales."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws