Federer wint kraker tegen andere grandslamwinnaar, ook Nadal schaart zich bij laatste vier

Federer wint kraker tegen andere grandslamwinnaar, ook Nadal schaart zich bij laatste vier
Foto: © photonews

De absolute wereldtoppers blijven zich goed staande houden in het heren enkelspel op Roland Garros. Nadal haalde het zonder de minste problemen van Nishikori. Het was vooral uitkijken naar de clash tussen Federer en Wawrinka. Federer won in vier sets.

Het spel werd even onderbroken in Parijs vanwege onweer en een stevige regenbui. Rafael Nadal was op dat moment al zo goed als klaar. De Spanjaard domineerde tegen Nishikori, die ook behandeld moest worden aan de arm. In totaal stonden beide spelers net geen uur op de baan. Nadal won met 6-1, 6-1 en 6-3.

DERDE KEER SCHAAPSRECHT

In de partij tussen Federer en Wawrinka was alles nog mogelijk ten tijde van de onderbreking. Federer stond 2-1 voor in sets dankzij winst in twee tiebreaks. Na de herneming sloeg hij ook nog eens toe bij de tweede opslagbeurt van zijn opponent. De FedExpress maakte het vervolgens af bij zijn derde matchbal. Het werd 7-6 (7/4), 4-6, 7-6 (7/5) en 6-4.

Zowel Nadal als Federer zijn dus al zeker van hun plek bij de laatste vier. De andere twee halvefinalisten moeten aangeduid worden in de kwartfinales Thiem - Khachanov en Djokovic - Zverev.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws