US Open-kampioen van 2009 moet de duimen leggen voor toptalent Khachanov

US Open-kampioen van 2009 moet de duimen leggen voor toptalent Khachanov
Foto: © photonews

Een voormalig grandslamwinnaar moet Parijs verlaten. Het totaal aantal eindzeges op een Grand Slam blijft voorlopig op één staan voor Juan Martin del Potro. Karen Khachanov schakelde de Argentijn uit in de achtste finales van Roland Garros met 7-5, 6-3, 3-6 en 6-3.

Del Potro kreeg in zijn tweederondepartij alweer last van zijn knie. Het hield hem niet tegen om toch nog de Japanner Nishioka en de Australiër Thompson. Het was wel geen cadeau om vervolgens tegen opkomend talent Khachanov uit te komen. De Rus staat overigens elfde op de wereldranglijst, slechts twee plaatsen lager dan zijn tegenstander.

Khachanov redde in de eerste set vijf breakpunten en sloeg zelf bij zijn eerste kans toe. Dat was wel een tik, want ook de volgende drie games gingen naar de 23-jarige speler. Zo was set twee ook meteen beslist. Del Potro wilde echter niet opgeven. Zijn vroege voorsprong in set drie verdween snel van het bord, maar bij 2-2 won hij weer drie spelletjes op rij.

PRIMEUR VOOR KHACHANOV

De US Open-winnaar van 2009 serveerde vervolgens de set uit. Logischerwijs bewoog hij toch iets moeizamer over het terrein en zijn opponent deed daar zijn voordeel mee. Set vier kende een identiek verloop als set twee. Khachanov had na drie uur en tien minuten de zege binnen en staat voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinales van een Grand Slam. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws