Opvallend: Amerikaanse krijgt geen prijzengeld op Roland Garros na wanprestatie

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Opvallend: Amerikaanse krijgt geen prijzengeld op Roland Garros na wanprestatie
Foto: © photonews

De Amerikaanse speelster Anna Tatishvili kan haar prijzengeld op Roland Garros vergeten. In haar eerste ronde verloor Tatishvili tegen Maria Sakkari (WTA 30), maar de umpire vond dat de in Georgië geboren Amerikaanse zich 'niet professioneel opstelde'.

De 29-jarige Anna Tatishvili won dinsdag slechts één spelletje tegen Maria Sakkari en ging met 6-0 en 6-1 onderuit na amper 55 minuten tennis. Normaal gezien hield Tatishvili een cheque van een slordige 46.000 euro over aan haar eerste ronde in Parijs, maar dat prijzengeld kan de Amerikaanse vergeten. 

De ITF heeft, met dank aan de aanwezige scheidsrechter, besloten om dat prijzengeld in te trekken omdat 'alle spelers en speelsters verwacht worden om op hun beste niveau te presteren op een grandslam'. 

Voormalig nummer 50 Tatishvili speelde op Roland Garros haar eerste match sinds oktober 2017 en gebruikte haar beschermde ranking om deel te nemen. Maar de regels zeggen dus dat een scheidsrechter het toernooigeld kan afnemen indien een speler of speelster zijn of haar beschermde ranking gebruikt om prijzengeld op te strijken en niet fit genoeg is om te spelen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws