Belgen laten Roland Garros al achter zich: Bemelmans overleeft twee matchballen, twee landgenoten lijden nederlaag

Ruben Bemelmans wint thriller tegen Australiër Smith in Surbiton

Belgen laten Roland Garros al achter zich: Bemelmans overleeft twee matchballen, twee landgenoten lijden nederlaag
Foto: © photonews

Roland Garros is nog altijd aan de gang, maar enkele van onze Belgische spelers hebben het tweede grandslamtoernooi van het jaar alweer uit hun hoofd gezet en zijn al actief op een volgend toernooi. Ruben Bemelmans won nipt zijn wedstrijd in Surbiton, Darcis en De Greef verloren meteen in Prostejov.

In het Britse Surbiton vatte Ruben Bemelmans het grasseizoen al aan tegen de Australiër Smith. Beide spelers hielden mekaar bijna twee uur aan de waggel. Bemelmans moest tweemaal een matchbal afwerken, maar trok in de tiebreak van de beslissende set alsnog aan het langste eind: 6-4, 3-6 en 7-6.

In het Tsjechische Projestov spelen ze wel nog op gravel. De ondergrond bracht Steve Darcis geen geluk. Darcis won wel de tiebreak van de eerste set tegen Kopriva, maar nadien liep het mis. De wedstrijd duurde wel twee uur en een half. De uitkomst was echter niet in het voordeel van Darcis. Kopriva klopte hem met 6-7, 6-3 en 6-4.

DARCIS EN DE GREEF DUBBELEN SAMEN

Ook Arthur De Greef overleefde de eerste ronde niet. De Greef was nochtans het achtste reekshoofd. Desondanks bleek hij niet opgewassen tegen Haerteis, die in elke set een break verschil op het scorebord bracht. Het werd dus tweemaal 6-4. Darcis en De Greef spelen wel nog samen dubbelspel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws