An-Sophie Mestach verdedigt Elise Mertens en looft tactiek van Williams-killer
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Mestach wijst op uitstekend spel van Mertens' opponente bij matchballen

An-Sophie Mestach verdedigt Elise Mertens en looft tactiek van Williams-killer
Foto: © photonews

Met meer dan een week reeds achter de rug op Roland Garros is het al eens tijd om een analyse te maken en daarvoor legden we ons oor te luister bij ex-speelster An-Sophie Mestach. Ze had het onder andere over de ongelukkige nederlaag van Mertens en Sofia Kenin die verraste tegen Serena Williams.

In verschillende media werden de gemiste matchballen van Mertens aangehaald na haar marathonpartij. "Wie de matchballen gezien heeft, zal het met mij eens zijn dat Elise zich niets te verwijten had. Het was een ongelooflijk hoog niveau, zeker gezien de hoeveelheid van tijd dat ze op de baan stonden. Ik vond wel dat Elise verdiende om door te gaan."

Extra zuur was dat haar tegenstanders er niets van bakte in de volgende ronde. "Dat is wel vaker na zo'n lange match dat het fysiek op is." Onze topper bij de mannen, David Goffin, troost zich met zijn setwinst tegen Nadal. "Goffin had ongeluk dat hij zo vroeg tegen Nadal moest uitkomen. Het is niet evident om tegen hem een set te winnen op Roland."

SERENA GEEN HONDERD PROCENT

Een verrassing in het damestoernooi was de nederlaag van Serena Williams tegen Kenin, die het publiek frustreerde door veelvuldig afdrukken te laten checken. "Ze staat op haar strepen. Als je tegen Serena wil winnen, moet dat wel. Ik vind dat niet zo'n slechte tactiek, ook al komt het niet altijd goed over. Serena zal wel nog geen honderd procent geweest zijn."

FEDERER AL TWINTIG JAAR IN TOP HONDERD

Mestach merkt ook op dat enkele gevestigde waarden bij de dames het moeilijk krijgen, terwijl iemand als Federer freewheelt door het toernooi. "Ik heb het eens opgezocht: hij staat al twintig jaar in de top honderd. Da's gewoon maf. Federer speelt zo weinig op gravel en nu staat hij er toch weer. Die mannen pieken naar die Grand Slams. Ze spelen minder toernooien, maar staan er op de Grand Slams."

Voorts moest Mestach ook nog even stilstaan bij dé match van het toernooi tot dusver, die tussen Wawrinka en Tsitsipas. "Dat is tennis waar je voor blijft zitten. Dit is waarvoor je recht uit uw zetel springt, omdat het zo spannend is. Ik had Tsitsipas de zege wel gegund. Hij heeft veel charisma en heeft een toffe speelwijze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws