Federer en Nadal vlot door, ex-winnaar overleeft thriller van meer dan 5 uur in dè match van het toernooi
Redactie
| 7 reacties

Federer, Nadal en Wawrinka bereiken kwartfinales op Roland Garros

Federer en Nadal vlot door, ex-winnaar overleeft thriller van meer dan 5 uur in dè match van het toernooi
Foto: © photonews

In tegenstelling tot bij de dames draaien alle toppers nog altijd vlot mee bij de mannen. Roger Federer en Rafael Nadal kenden geen enkele moeite om zich te verzekeren van een plaats bij de laatste acht. Stanislas Wawrinka lukte dat ook, maar die had er wel meer dan vijf uur voor nodig.

Roger Federer stond tegenover de Argentijn Leonardo Mayer. Die laatste kon het verschil enkel in de laatste set beperken tot één break. Federer zette in de eerste twee sets meteen de toon door de eerste twee spelletjes te winnen en bouwde daarop voort. Bij 3-2 in de derde set deelde de Zwitser de doodsteek toe. Federer won met 6-2, 6-3 en 6-3.

NADAL DEZE KEER MET MINDER MOEITE

Ongeveer dezelfde cijfers in de partij tussen Nadal en Londero, ook al een Argentijn. Nadal moest in de loop van de derde set wel een keertje zijn eigen service afstaan, maar had tot dan zo gedomineerd dat hij het zich gerust kon permitteren. De Spanjaard had alleszins minder moeite dan tegen David Goffin: 6-2, 6-3 en 6-3.

Dé match van de dag en eigenlijk van het toernooi tot dusver was ongetwijfeld het treffen tussen Stefanos Tsitsipas en Stanislas Wawrinka, een uitputtingsslag om duimen en vingers vanaf te likken. Dat de jonge Tsitsipas een sensatie is, is intussen wel bekend. Wawrinka leeft na een lange lijdensweg weer helemaal op rond de terreinen waar hij in 2015 de eindzege pakte.

HERBOREN WAWRINKA WEIGERT TE KRAKEN

Wawrinka leidde tweemaal met een set voorsprong, maar Tsitsipas kwam telkens langszij. De vijfde set was de apotheose. Het nummer zes van de wereld had daarin liefst acht breakpunten. Telkens hield Wawrinka stand, om dan bij 7-6 zelf toe te slaan. Tsitsipas hoopte dat zijn slice out zou zijn, maar de umpire ging kijken en zag dat de bal de lijn geraakt had: 7-6 (8/6), 5-7, 6-4, 3-6 en 8-6 voor Wawrinka.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws