Serena Williams uitgeschakeld door landgenote die publiek op de heupen werkt
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Sofia Kenin houdt Serena Williams uit achtste finales Roland Garros

Serena Williams uitgeschakeld door landgenote die publiek op de heupen werkt
Foto: © photonews

Het is bijltjesdag geworden in het dames enkelspel op Roland Garros. Naast nummer één van de wereld Naomi Osaka heeft ook Serena Williams de achtste finales niet kunnen bereiken. Haar landgenote Sofia Kenin was in twee sets duidelijk te sterk met 6-2 en 7-5.

Williams was niet op haar best in deze derderondepartij. Toen ze bij 2-2 voor het eerst haar service moest inleveren, was dat al een teken aan de wand. Kenin, het nummer 35 van de wereld, duwde meteen door en won liefst zes spelletjes op rij.

Zo had ze niet alleen de eerste set beet, maar stond ze ook in de tweede set meteen 2-0 voor. In de loop van die set knokte Williams zich alsnog in de wedstrijd: het werd 3-3. Kenin had ondertussen ook niet bepaald het publiek op haar hand. Haar energieke persoonlijkheid toonde ook een slecht kantje: ze protesteerde voortdurend over ballen die al dan niet de lijn raakte.

TWEEDE MATCHBAL IS RAAK

Dat uitte zich onder andere ook in het agressief wegvegen van voetafdrukken. Een karaktertje, die Kenin, maar ze liet zich wel niet uit haar lood slaan. Bij 6-5 serveerde ze voor de match. Op het eerste matchpunt hing Williams al bijna in de touwen, maar Kenin miste met de forehand. Matchbal twee was wel raak: Williams plaatste haar backhand te ver en moet vroegtijdig huiswaarts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws