Na marathonmatch en vijf gemiste matchballen blijft Elise Mertens met gemengd gevoel achter

Redactie
| 3 reacties
Na marathonmatch en vijf gemiste matchballen blijft Elise Mertens met gemengd gevoel achter
Foto: © photonews

Voor Elise Mertens (WTA 20) is Roland Garros afgelopen. Onze landgenote verloor na meer dan drie uur spelen en vijf gemiste matchballen van de Letse Sevastova, het nummer twaalf van de wereld.

Vijf matchballen krijgen en het toch niet afmaken: dat doet pijn. "Sevastova heeft die punt per punt aangepakt. Soms vielen de ballen aan de juiste kant van de lijn voor haar", aldus Mertens na afloop bij Sporza. "Maar daarover mag ik niet piekeren. Ik heb alles geprobeerd en kan nu alleen maar vooruitkijken."

"Daarom ga ik deze match nog eens goed bestuderen. Fijn zal dat niet zijn, maar belangrijk vind ik het wel. Uit nederlagen leer je ook. Ik was erg dichtbij en ik speelde mijn beste gravelwedstrijd van het seizoen. Daarom blijf ik achter met een gemengd gevoel, geen leuk gevoel."

'Niveau niet gehaald'

Deel één van het seizoen is afgelopen voor de leading lady van het Belgische vrouwentennis. "En dat eerste deel was wat wisselvallig", bekent Mertens. "De laatste maanden heb ik niet echt mijn niveau gehaald."

"Mentaal heb ik wel stappen gezet en daar ben ik heel blij om. Ik heb veel zin om het grasseizoen te beginnen, want ik voel dat die top 15 in mij zit", aldus de Limburgse. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws