Hattrick blijft uit: nummer één van de wereld moet haar koffers pakken in Parijs

Hattrick blijft uit: nummer één van de wereld moet haar koffers pakken in Parijs
Foto: © photonews

Na jarenlange dominantie door Serena Williams had het damestennis nood aan een nieuwe ster en die leek het gevonden te hebben in Naomi Osaka. Die leert nu dat ook het sterrenbestaan er één is met vallen en opstaan. De winnares van de twee vorige Grand Slams sneuvelt op Roland Garros in ronde drie.

Haar tegenstandster was Katerina Siniakova, het nummer 42 van de wereld. Osaka begon dus als uitgesproken favoriete, maar al eerder in het seizoen was het zichtbaar dat het op gravel toch nog een stuk moeizamer gaat. Nochtans was haar wedstrijdbegin behoorlijk: in de eerste acht felbevochten games zette de Japanse het meeste druk.

Siniakova hield stand, kwam 5-4 voor en kon op de eigen opslag nog een 0-40 ophalen. In plaats van dat het 5-5 werd, ging de Tsjechische naar setwinst. Nadien liet ze haar prooi niet meer los. Bij 2-2 in de tweede set moest Osaka opnieuw haar service inleveren.

GEEN TOPREEKSHOOFDEN MEER

Dat bleek het finale breekpunt in de wedstrijd voor het eerste reekshoofd. Siniakova stoomde door en was na een uur en ruim een kwartier al zeker van haar plaats in de achtste finales. Ze zette Osaka overtuigend aan de kant met 6-4 en 6-2. Zo is zowel het nummer één als de nummer twee op de wereldranglijst al uitgeschakeld bij de dames.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws