Goffin verlaat Parijs met opgeheven hoofd: "Het zal heel moeilijk worden om hem van een nieuwe titel te houden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Goffin verlaat Parijs met opgeheven hoofd: "Het zal heel moeilijk worden om hem van een nieuwe titel te houden"
Foto: © photonews

Stunten tegen Rafael Nadal zat er niet in voor David Goffin, maar de Luikenaar ontfutselde de elfvoudige winnaar van Roland Garros wel een set. "Jammer dat er geen gravelwedstrijden meer zijn", reageert Goffin.

Goffin kreeg in de eerste twee sets tennisles van Nadal. "Ik had het heel moeilijk in de eerste set", aldus onze landgenoot. "Nadal begon sterk aan de wedstrijd met veel intensiteit. Ik probeerde wel mee te doen, maar elke keer kantelde het punt in zijn voordeel omdat hij de bal net iets harder of net iets preciezer sloeg op het einde van elke rally."

Goffn krikte zijn niveau op en won zelfs de vierde set. "Ik probeerde nadien agressiever te zijn en dat lukte goed in de derde en de vierde set. Uiteindelijk had hij aan één break genoeg om het af te maken. Met mijn twee laatste sets ben ik tevreden, die waren beter dan de eerste twee."

'Heel moeilijk te ontwrichten'

"Nadal is heel moeilijk te ontwrichten. Zeker op deze ondergrond. Hij laat zijn tegenstanders lopen en is zelf amper te passeren. Je moet echt heel precies spelen om hem aan het wankelen te brengen. Er zijn in het verleden ook maar 2 spelers die hem hier geklopt hebben. Dat zegt genoeg. Het zal voor iedereen heel moeilijk worden om hem van een nieuwe titel te houden."

Vooral met het oog op het grasseizoen én Wimbledon is dit een opsteker. "Het is belangrijk dat ik opnieuw op niveau ben en dat mijn hoofd vrij is. Die zaken moet ik onthouden voor de volgende toernooien. Het is wel jammer dat er geen wedstrijden meer komen op gravel. Het begint net beter te gaan op die ondergrond."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws