Serena Williams en Simona Halep elk via heel ander scenario naar volgende ronde
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Halep heeft drie sets nodig terwijl Williams zich vlot kwalificeert voor derde ronde

Serena Williams en Simona Halep elk via heel ander scenario naar volgende ronde
Foto: © photonews

Heel wat topspeelsters zijn al zeker van een plaats in de derde ronde van Roland Garros. Zo ontdeed nummer één van de wereld Osaka zich van Azarenka om door te stoten. Ook Serena Williams en Simona Halep wonnen hun tweederondepartij, elk wel op een andere manier.

Beiden hadden ze drie sets nodig gehad in de eerste ronde, maar Williams lijkt al meer haar ritme gevonden te hebben. Dat bleek tegen Nara, een landgenote van Osaka. De Japanse hield met aardig wat moeite wel gelijke tred tot 3-3. Daarna was er geen houden meer aan. De resterende spelletjes in de eerste set gingen allemaal naar Williams.

AMERIKAANS ONDERONSJE

Bij 1-1 in de tweede set snelde de Amerikaanse er dan definitief vandoor. Ze pakte vier spelletjes op rij. Het was Nara nog wel gegund om nog één keer haar service te behouden. Vervolgens serveerde Williams de wedstrijd uit met een blanco opslagspel. Zo werd het 6-3 en 6-2. Williams treft in de derde ronde haar landgenote Sofia Kenin.

Titelverdedigster Halep moest harder knokken voor haar stek in de volgende ronde. Bij 6-4 en 5-3 was er nochtans geen vuiltje aan de lucht, maar er volgde nog een comeback van de Poolse Linette. Die haalde door het winnen van vier spelletjes op rij de tweede set binnen. Halep gaf wel meteen de toon aan in set drie en stelde zo de zege veilig: 6-4, 5-7, 6-3. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws