Met opgeheven hoofd huiswaarts: David Goffin snoept set af van dé gravelkoning
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 18 reacties

David Goffin verliest in vier sets van Rafael Nadal in derde ronde

Met opgeheven hoofd huiswaarts: David Goffin snoept set af van dé gravelkoning
Foto: © photonews

In het enkelspel zal er geen enkele Belg in de achtste finales staan op Roland Garros, maar David Goffin mag wel tevreden terugblikken op zijn toernooi. Goffin maakte een goede beurt tegen gravelkoning Nadal en maakte hem zelfs een set afhandig. Finaal bleek de Spanjaard wel te sterk.

Van Nadal is geweten dat hij de meester is van de lange rally's. Maar het was het nummer twee van de wereld die stuurde en Goffin die achter de ballen aan moest hollen. Voor onze landgenoot het goed en wel besefte, stond hij al vijf spelletjes in het krijt. Goffin slaagde er wel nog in om de eer te redden vooraleer Nadal zich met een blanco opslagspel naar setwinst serveerde.

OPNIEUW BLITZSTART

Ook in set twee pakte de winnaar van het toernooi van Rome uit met het beproefde recept: een blitzstart waardoor het voor Goffin meteen achtervolgen was. Uitserveren hoefde deze keer niet, want Nadal besliste de set al op de opslag van de Belg.

AGRESSIEVE GOFFIN IN SET DRIE

Drie breakpunten overleven was de sleutel voor Goffin om zich vast te bijten in de match. De nummer 29 van de wereldranglijst dwong zijn tegenstander tot het spelen van kortere ballen en lag zelf constant op de loer om toe te slaan. Kortom: een perfecte uitvoering van een agressieve aanpak. Nadat hij voor het eerst ook de service van zijn opponent afnam, haalde Goffin de derde set knap binnen.

Even een dipje in de intensiteit en een paar fouten meer in het vierde spel van set vier werden onze landgenoot echter fataal. Die ene break was ook nog steeds het verschil aan het einde van de set. Nadal maakte het af met 6-1, 6-3, 4-6 en 6-3. Hij heeft zijn plek in de achtste finales zeker niet cadeau gekregen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws