Kroatische gravelspeelster bezorgt nummer twee van de wereld roemloze exit
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Petra Martic verrast Karolina Pliskova in derde ronde Roland Garros

Kroatische gravelspeelster bezorgt nummer twee van de wereld roemloze exit
Foto: © photonews

Na de opgave van Kiki Bertens is het weer tijd om een titelkandidate in Parijs te schrappen. Nummer twee van de wereld Karolina Pliskova moet al naar huis. De Tsjechische kon weinig inbrengen tegen een sterk spelende Petra Martic. Het werd tweemaal 6-3.

Het is zeker geen toeval, want Martic doet het de laatste jaren goed op gravel. Dit jaar won ze het toernooi van Istanboel, bereikte ze de halve finales in Madrid en haalde ze de kwartfinales in Charleston. Nochtans was Pliskova ook goed op dreef. Door haar toernooizege in Rome steeg ze naar de tweede plaats op de wereldranglijst.

PLISKOVA VERVULT FAVORIETENROL NIET

Toch kon het tweede reekshoofd haar favorietenrol niet vervullen in Parijs. Het ging gelijk op tot 3-3, maar dan achtte Martic haar moment gekomen. De Kroatische won drie spelletjes op rij. Waardoor ze niet enkel de eerste set won, maar er ook meteen goed voor stond in set twee.

Pliskova keerde nog wel even terug en leidde zelfs met 2-3, maar nadien was haar geen enkel spelletje meer gegund. Martic plaatste zich relatief vlot voor de achtste finales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws