Flipkens en Vliegen zorgen wél voor Belgisch succes in dubbelspel, topaffiche achter de rug in dames enkel

Flipkens en Vliegen zorgen wél voor Belgisch succes in dubbelspel, topaffiche achter de rug in dames enkel
Foto: © photonews

Met de uitschakeling van Elise Mertens in het dames enkelspel was de dag tegenvallend begonnen, maar het dubbelspel heeft wel voor enkele positieve Belgische noten gezorgd. Kirsten Flipkens overleefde zoals verwacht de tweede ronde en Joran Vliegen is stilaan een echt sprookje aan het schrijven.

Flipkens speelt in Parijs aan de zijde van haar vaste dubbelpartner Johanna Larsson. Zij kwamen in hun tweederondepartij uit tegen Diatchenko en Dzalamidze. De Russische meisjes hielden gelijke tred tot 2-2, maar konden nadien geen enkel spelletje meer sprokkelen. Flipkens en Larsson waren in minder dan een uurtje tennis klaar: 6-2 en 6-0.

Joran Vliegen staat voor het eerst op de hoofdtabel van een Grand Slam. Zijn zege in de eerste ronde met de Kazach Mikhail Kukushkin was al een succes. Tegen de Uruguayaan Pablo Cuevas en de Spanjaard Feliciano Lopez deden ze er nog een overwinning bij.

SNELLE REBREAK STUWT VLIEGEN NAAR WINST

In de eerste twee sets viel er telkens slechts één break te noteren. Eerst in het voordeel van Vliegen en zijn dubbelpartner, de volgende keer in het voordeel van zijn tegenstanders. Halfweg set drie hielden Vliegen en Kukushkin met een snelle rebreak hun kansen gaaf om vervolgens het verschil te maken: 6-3, 3-6 en 6-4.

MUGURUZA STUURT SVITOLINA HUISWAARTS

Ondertussen gaan ook de enkelspelen in Parijs duchtig voort en bij de dames stond er al een topper op het programma in de derde ronde. Tweevoudig grandslamkampioene Muguruza nam het op tegen Masters-kampioene Elina Svitolina. Muguruza haalde het redelijk eenvoudig met tweemaal 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws