Ex-grandslamwinnaar én trainer van Nadal betuigt respect voor Goffin: "Dit wordt een eerste test"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Carlos Moya verwacht dat Goffin Nadal zal testen

Ex-grandslamwinnaar én trainer van Nadal betuigt respect voor Goffin: "Dit wordt een eerste test"
Foto: © photonews

De Belgische tenniswereld is in de ban van de partij tussen Goffin en Nadal die er zit aan te komen. Het Goffin-kamp is zich bewust van de moeilijke opdracht. Ook bij de entourage van Nadal tonen ze echter respect voor de tegenpartij. Carlos Moya, de trainer van Nadal, blikt vooruit.

Carlos Moya schopte het tijdens zijn eigen carrière als actief tennisser tot nummer één van de wereld en won Roland Garros in 1998. In een persbericht van Belga bespreekt hij de prestaties van zijn pupil. "Ik ben tevreden met de manier waarop Rafa aan het toernooi begonnen is. Hij heeft twee solide wedstrijden gespeeld. Ik geef ook wel toe dat hij nog niet getest is geweest. Dat gaat nu gebeuren tegen Goffin."

'Rafa' moet in het terrein stappen 

Daaruit blijkt alvast dat onze landgenoot niet onderschat wordt. "Dit wordt een eerste test. Hij kent David goed en heeft enorm veel respect voor hem. Rafa moet niet enkel zware en gelifte ballen spelen, maar ook in het terrein stappen en enorm veel intensiteit aan de dag leggen. Maar ik denk dat hij dat wel weet."

Het is dus duidelijk welke boodschap Moya aan Nadal heeft meegegeven. "Ik hem gezegd om proactief te zijn. Hij weet dat hij nooit Federer of Raonic zal zijn, mannen die met één slag het punt kunnen maken. Hij weet dat hij elke bal moet slaan met een bepaald doel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws