Elise Mertens verlaat Parijs met kater: 5 gemiste matchballen breken haar zuur op in marathon van meer dan 3 uur

Elise Mertens verlaat Parijs met kater: 5 gemiste matchballen breken haar zuur op in marathon van meer dan 3 uur
Foto: © photonews

Op de rangschikking was er weinig verschil tussen Elise Mertens en haar tegenstandster. Niet onlogisch dus dat het een intense wedstrijd werd, maar beide speelsters bleven mekaar wel erg lang bestoken. Op één of andere manier stapte Mertens niet als winnares van de baan.

Er werd dus een spannende wedstrijd verwacht tussen Elise Mertens (WTA-20) en Sevastova, het nummer twaalf van de wereld. Zo geschiedde ook. In het zevende spel sloeg Mertens wel haar slag. Daar kon ze op voortborduren om 3-5 voor te komen. De setwinst lag dus op haar te wachten, maar Sevastova keerde nog terug. In de tiebreak stond er geen maat op Mertens.

Haar Letse opponente kon zomaar niet laten begaan en ging bij 1-1 in de tweede set voluit druk zetten. Zo rijfde ze drie spelletjes op rij binnen. Wat haar nadien perfect nagedaan werd door Mertens, waardoor het 4-4 werd. Onze landgenote moest hierop toch weer haar service afstaan. Twee kansen op een rebreak bleven onbenut waarna Sevastova de tweede set binnenhaalde.

FOREHAND REDT SEVASTOVA EEN EERSTE KEER

Mertens zette de beslissende derde set goed in met winst in de eerste twee spelletjes. Ditmaal was het Sevastova die terugkeerde: halfweg de set stond het 3-3. Door tijdig bij een dropshot te zijn en Sevastova tot een te moeilijke lob te dwingen, kwam Mertens op matchbal. Die werd vakkundig weggepoetst door een ontkruiste forehand winner.

Meer matchpunten zouden volgen. De Letse veegde met aanvallend tennis matchbal twee weg en ontsnapte een derde maal via een dropshot waar Mertens niet goed bij kon. Ook de vierde keer was geen scheepsrecht: de return geraakte niet over het net. Bij matchbal vijf toverde Sevastova een knappe backhand langs de lijn uit haar racket.

BESLISSING VALT BIJ 9-9 IN DERDE SET

Het dubbeltje viel de andere kant op: een bal van Sevastova op de lijn zorgde ervoor dat Mertens diegene was die bij 9-9 haar service moest inleveren. Het was het beslissende moment: een forehand van Mertens zeilde buiten de lijnen. Zo werd het een wel erg zure uitschakeling. Sevastova overleefde met 6-7 (3/7), 6-4 en 11-9.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws