Elise Mertens heeft harten veroverd ondanks nederlaag
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 14 reacties

Vechtlust van Elise Mertens zal toeschouwers in Parijs bijblijven

Elise Mertens heeft harten veroverd ondanks nederlaag
Foto: © photonews

De derderondepartij tussen Elise Mertens en Anastasija Sevastova is ongetwijfeld één van de beste wedstrijden tot dusver op Roland Garros. Dat Mertens ondanks vijf matchballen aan het kortste eind trok, zal hard binnenkomen. Maar ze gaat niet helemaal met lege handen naar huis.

Want de indruk die ze in Parijs heeft nagelaten, zal niet zomaar verdwijnen. Mensen die vandaag haar match bijgewoond hebben, zullen dat in de toekomst oog nog wel eens doen als ze daartoe de kans krijgen. In België weten we natuurlijk al langer dat Mertens een echte vechtjas is. Nu heeft ze dat nog eens bewezen op het grootste toneel ter wereld.

En dat is wat de fans nog het liefste zien van al. Wedstrijden zoals diegene die ze speelde tegen Sevastova, met een score van 11-9 in de beslissende set na meer dan drie uur, blijft hangen in het geheugen. Het is zoals die wedstrijd in de Fed Cup die Kirsten Flipkens speelde tegen Megan Shaughnessy.

OP ZIJN FLIPKENS

Het was een thriller waarin Flipkens nipt aan het kortste eind trok, maar zelfs de verliezer van zo'n wedstrijd is eigenlijk een winnares. Zelfs als je dan niet geplaatst bent voor de volgende ronde, heeft je imago een enorme boost gekregen. Het beste dat Mertens kan doen, is deze wedstrijd ook zelf koesteren. Flipkens verwijst ook zelf nog geregeld naar die match tegen Shaughnessy.

Wat ook voor Mertens pleit: haar wedstrijd stond niet alleen bol van de spanning, maar ook van de kwaliteit. Een variatie aan slagenarsenaal kwam erin voor: slices, dropshots, verwoestende slagen van aan de baseline. Mertens was uitmunted in de verdediging en ging volop mee in een tactische en fysieke uitputtingsuitslag.

BEIDE SPEELSTERS IN DE HARTEN GESLOTEN

Het is dat type speelsters die zo geliefd zijn bij bezoekers van grandslamtoernooien. De gemiste matchballen kunnen op dat vlak een smet zijn, maar als de tegenstandster net die punten fantastisch speelt, worden beide speelsters in de armen gesloten. Zo hoort het: zowel Mertens als Sevastova mogen in de Parijse harten blijven zitten. Weinig topspeelsters is het gegeven om zo'n geweldige wedstrijden te leveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws