Coach van David Goffin onthult zijn tactisch plan om Nadal te kloppen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Thomas Johansson denkt dat zege van Goffin tegen Nadal mogelijk is

Coach van David Goffin onthult zijn tactisch plan om Nadal te kloppen
Foto: © photonews

Het is al een turbulent seizoen geweest voor David Goffin en daar had ook de trainerswissel heel wat mee te maken. Sinds kort werkt hij dus samen met de Zweed Thomas Johansson. Die was al eens coach van een speler die Nadal wist te kloppen op Roland Garros. Hopelijk een goed voorteken.

Johansson en Goffin leven samen volop toe naar de wedstrijd. Het vertrouwen van de coach in zijn speler is groot. "Veel mensen zeggen dat het een mission impossible is. We zijn er ons allebei van bewust dat het een zware opdracht is. Ik besef ook dat ik één van de beste spelers ter wereld coach. Ik heb al gezien hoe goed hij kan spelen. Ook tegen 'Rafa' en andere toppers", zegt Johansson aan RTBF.

NAAR HET NET LOKKEN

Ook Nadal moest dit seizoen toch eerst wat zijn ritme vinden. "Ik heb een paar van zijn gravelmatchen gezien. We hebben een duidelijk gameplan. De sleutel is om niet te ver achter de baseline te staan. David moet agressief spelen en de hoeken een beetje afsnijden. Hij moet hem niet enkel van links naar rechts laten bewegen, maar ook naar het net lokken." 

Nadal won zijn laatste 18 matchen in Parijs, maar Johansson kan misschien dienst doen als een soort van talisman. "Ik zat in de box van Robin Söderling toen hij 'Rafa' klopte. Dat was een geweldige match en ervaring. Ik weet dus dat het mogelijk is. We zullen ons best doen om zijn record een halt toe te roepen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws