's Werelds nummer één houdt haar kansen op grandslam-hattrick levendig na thriller
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Naomi Osaka stoot na een thriller door naar derde ronde op Roland Garros

's Werelds nummer één houdt haar kansen op grandslam-hattrick levendig na thriller
Foto: © photonews

's Werelds nummer één Naomi Osaka heeft opnieuw drie sets nodig gehad om zich te plaatsen voor de derde ronde op Roland Garros. De Wit-Russische Victoria Azarenka bezorgde haar Japanse collega een moeilijke middag.

Na haar triomfen op de US Open en Australian Open is Osaka nog steeds in de running voor een derde grandslamzege op rij. Dan moet ze dus wel ook Roland Garros op haar palmares zetten. Maar de motor sputtert duidelijk nog bij Osaka, bij wie haar favoriete ondergrond zeker niet gravel is. 

Bovendien is Victoria Azarenka natuurlijk ook niet de eerste beste. De Wit-Russische is een ex-nummer één en won in haar carrière al twee keer de Australian Open. Azarenka timmert na een juridische strijd over het hoederecht van haar zoontje opnieuw aan de weg naar de top. 

Op de rand van een exit

Het nummer 43 van de wereld pakte de eerste set met 4-6 en het zag er bovendien erg goed uit toen Azarenka bij 2-4 de kans had op een dubbele break. Osaka op de rand van de uitschakeling, maar de Japanse herpakte zich. Ze pakte de tweede set met 7-5 en ook de derde set met 6-3. 

In de derde ronde wacht een duel tegen de Tsjechische Katerina Siniakova, die het op haar beurt na een thriller haalde van de Griekse Maria Sakkari. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws