Goffin met vertrouwen naar 'galaduel': "Fysiek kan ik het wel aan om hem desnoods drie uur te bekampen, maar..."
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 13 reacties

David Goffin met vertrouwen naar 'beste gravelspeler ooit' Rafael Nadal

Goffin met vertrouwen naar 'galaduel': "Fysiek kan ik het wel aan om hem desnoods drie uur te bekampen, maar..."
Foto: © photonews

David Goffin (ATP 29) heeft weinig woorden vuilgemaakt aan zijn tweede ronde op Roland Garros. De Luikenaar won overtuigend met 6-2, 6-4 en 6-3 van Miomir Kecmanovic (ATP 85) en heeft zo zijn galaduel tegen Rafael Nadal (ATP 2) beet.

Voor Goffin een heuse vertrouwensboost na een matige start van het seizoen. "Ik zat inderdaad opnieuw goed in match, van begin tot einde", vertelt hij in HNB. "Kecmanovic speelde nochtans bij momenten ook best goed, maar op de belangrijke momenten stond ik er."

Onze landgenoot won zijn eerste twee matchen telkens in drie sets, verspeelde weinig energie en kan dus in de best mogelijke omstandigheden tegen Rafa aantreden. Al komt die wedstrijd natuurlijk al heel vroeg op het toernooi. "Tja, de loting kan ik natuurlijk niet controleren", beseft Goffin. "Het eerste reekshoofd dat ik in mijn tabelhelft ontmoet, is de beste gravelspeler ooit."

88-2

De statistieken van Nadal in Parijs zijn fenomenaal: 88 overwinningen tegenover ... 2 nederlagen. "Die man zal hier graag spelen, zeker? Maar ik heb op alle ondergronden goede momenten gekend tegen Rafa. Als ik mijn hoeken kan maken, de bal vroeg kan retourneren en mijn service kan verzorgen, moet dat ook nu lukken. Maar ik weet ook dat het ver van evident is om hem op gravel te kloppen."

"Fysiek kan ik het wel aan om hem desnoods drie uur te bekampen, maar het is vooral de onophoudelijke druk die het zo moeilijk maakt. Als je het drie minuten loslaat, krijg je meteen een stel winners om de oren. Rafa is niet alleen enorm krachtig, maar ook heel precies en geeft nooit op. En dat maakt hem zo moeilijk te kloppen", besluit Goffin

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws