Djokovic ontdoet zich makkelijk van Zwitser - Zverev mag ook blijven dromen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Novak Djokovic met sprekend gemak naar de derde ronde op Roland Garros

Djokovic ontdoet zich makkelijk van Zwitser - Zverev mag ook blijven dromen
Foto: © photonews

Op Roland Garros hebben Novak Djokovic (ATP 1) en Alexander Zverev (ATP 5) zich gemakkelijk geplaatst voor de derde ronde. Beide spelers klopten een speler van buiten de top 100.

Novak Djokovic is in zijn tweede ronde nooit in de problemen gekomen tegen de Zwitser Henri Laaksonen (ATP 104). Na goed 90 minuten tennissen stonden de 6-1, 6-4 en 6-3 setstanden op het bord. 

In de derde ronde ontmoet Djokovic de verrassende kwalificatiespeler Salvatore Caruso (ATP 147). De Italiaan gaf de Fransman Gilles Simon (ATP 33) het nakijken met 6-1, 6-2 en 6-4. Djokovic gaat in Parijs voor zijn tweede titel op Roland Garros en zijn vierde grandslamtitel op rij na triomfen op Wimbledon (2018), de US Open (2018) en de Australian Open van begin dit jaar. 

Ook Zverev door

Wie ook nog mag blijven dromen van een eerste eindzege op een grandslam is de Duitser Alexander Zverev (ATP 5). 'Sascha' was na drie sets te sterk voor de Zweedse kwalificatiespeler Elias Ymer (ATP 115). Setstanden: 6-1, 6-3 en 7-6 (7/3) na net geen twee uur tennis. 

In de derde ronde krijgt de 22-jarige Duitser met Russische roots voor het eerst een reekshoofd tegenover zich. 30e reekshoofd Dusan Lajovic (ATP 35) was te sterk voor de Fransman Elliot Benchetrit (ATP 273). Vorig jaar bereikte Zverev de kwartfinales in Parijs, zijn beste resultaat ooit op een grandslamtoernooi. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws