Belg boekt (in dubbel) op Roland Garros eerste zege ooit op grandslam: "Ik besef het nog niet goed"
Redactie
| 2 reacties

Joran Vliegen boekt in dubbelspel van Roland Garros eerste zege ooit op grandslam

Belg boekt (in dubbel) op Roland Garros eerste zege ooit op grandslam: "Ik besef het nog niet goed"
Foto: © photonews

Onze landgenoot Joran Vliegen heeft zijn eerste overwinning ooit beet op een grandslamtoernooi. Samen met zijn Kazachse partner Mikhail Kukushkin klopte hij de Moldaviër Radu Albot en de Tunesiër Malek Jaziri met 6-3, 3-6 en 6-4.

Voor de 25-jarige Vliegen is het zijn eerste deelname ooit aan een grandslamtoernooi en dus meteen ook zijn eerste zege. "Ik moet toegeven dat ik het nog niet goed besef", aldus een tevreden Vliegen bij Belga. "Het is een geweldig gevoel. Mijn eerste match op een Grand Slam en direct naar de tweede ronde."

"Het waren ook sterke tegenstanders, want ze haalden op het US Open allebei al eens de halve finales. Ik ben ook tevreden over mijn niveau en over dat van Mikhail, die altijd betrouwbaar is. Een echte machine."

Zonder maatje Gillé

Vliegen wil graag aan een grandslam deelnemen met zijn maatje Sander Gillé, maar de ranking van onze landgenoten is niet hoog genoeg om mee te mogen doen. "Omdat we op te veel forfaits moesten hopen, hebben we besloten om de wegen te scheiden voor dit evenement. Ik heb dan verschillende telefoonnummers opgevraagd en ben uitgekomen bij Mikhail."

"Mijn doel nu is de top 50 te benaderen om dan zo snel mogelijk in de toekomst wel te kunnen deelnemen aan een grandslam met Sander. Die zou hier met Bradley Klahn deelnemen, maar zij grepen net naast een plaats op de hoofdtabel", besluit Vliegen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws