Ook op Roland Garros: Russische zorgt voor ophef en zowaar triomf voor 40-jarige

Ook op Roland Garros: Russische zorgt voor ophef en zowaar triomf voor 40-jarige
Foto: © photonews

Ondanks dat ze al in de eerste ronde werd uitgeschakeld door Serena Williams gaat de naam van de 28-jarige Vitalia Diatchenko over de lippen in Parijs. Op een bepaald beeld lijkt de Russische immers wel erg gespierd en dat roept enige vragen op. Al zal Ivo Karlovic er niet van wakker liggen.

Tijdens het matchpunt voor Williams bereidt Diatchenko zich voor op het slaan van een backhand. Daardoor spant ze haar spieren enorm op. Net omdat het om een backhand gaat, bewegen ook haar triceps en zo lijken haar armen bijzonder breed. Het is niet de eerste keer dat Diatchenko op zulke manier de media haalt. In 2011 noemde de Daily Mail haar 'Wimbledon's Incredible Hulk', verwijzend naar haar spieren.

Terwijl er heel wat te doen is rond Diatchenko, zag Parijs nog een ander merkwaardig tafereel: een veertiger die een wedstrijd wint op een Grand Slam. In het mannentoernooi viel die eer te beurt aan Ivo Karlovic. De Kroaat klopte Feliciano Lopez, toch ook al 37, in vier sets: 7-6 (7/4), 7-5, 6-7 (7/9) en 7-5.

NOG GEEN RECORD VOOR KARLOVIC

De boomlange Karlovic telt intussen dus 40 lentes en is de oudste winnaar van een eersterondepartij in Parijs sinds de zege van de 44-jarige Torben Ulrich, vader van Metallica-drummer Lars Ulrich, in 1973. Karlovic neemt het in de tweede ronde op tegen de vijftien jaar jongere Australiër Jordan Thompson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws