Elise Mertens kent geen genade en hakt jonge tiener in de pan

Elise Mertens kent geen genade en hakt jonge tiener in de pan
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft op Roland Garros kennisgemaakt met een nieuwe tennisgeneratie. Haar tegenstandster in de tweede ronde was amper zestien. Diane Parry kon Mertens weinig in de weg leggen. De Belgische nummer één won met 6-1 en 6-3 en schaarde zich bij de laatste 32.

Haar Franse opponente, het nummer 457 van de wereld, had in de eerste ronde verrassend geworden van de Wit-Russische Lapko. Mertens toonde dat zij nog wel van een ander niveau is. Ondanks dat ze slechts een klein percentage eerste opslage binnen sloeg, domineerde ze wel in alle andere aspecten. Mertens liep 4-0 uit en legde zo de basis voor setwinst.

MAGISTRALE LOB

In de tweede set slaagde Parry er wel in om zich meer vast te bijten in de match. Ze hield dus even gelijke tred, maar bij 4-3 sloeg Mertens nog een keer toe. Een magistrale lob bracht haar in een goede uitgangspositie. Parry dwong nog wel een keertje deuce af, maar een fout met de forehand werd haar toch fataal.

Mertens naar 5-3, waarna onze landgenote het kon uitserveren. Met een winnende opslag haalde ze de winst binnen. Na een aarzelende voorbereiding is het bereiken van de derde ronde op Roland Garros voor Mertens in zekere zin toch al een opluchting.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws