David Goffin bereikt derde ronde in Parijs zonder setverlies

Na een paar moeizame maanden was het uitkijken hoe David Goffin voor de dag zou komen op Roland Garros, maar voorlopig haalt onze landgenoot een goed niveau. In de eerste ronde gaf hij amper iets prijs en ook in zijn tweede partij haalde Goffin vlot de overwinning binnen.

Terwijl de Litouwer Berankis wellicht nog aan het bekomen is van zijn pandoering, kondigde de 19-jarige Miomir Kecmanovic zich aan als de volgende tegenstander voor Goffin. Opnieuw leek Goffin vastberaden om er snel korte metten mee te maken. Hij ging onmiddellijk door de opslag van zijn opponent, hield hem steeds onder druk en won de eerste set overtuigend met 6-2.

VEEL BREAKS IN TWEEDE SET

Het eerste deel van de tweede set stond - nogal atypisch voor een mannenmatch - bol van de breaks. Toen Goffin voor de derde keer in die set een break realiseerde, was dat er teveel aan voor Kecmanovic om nog terug te slaan. Goffin serveerde de set uit met een blanco opslagspel en zat zo op rozen.

In het zesde spel van set drie werd de Belg wel even getest op de eigen service alvorens zelf opnieuw de opslag van Kecmanovic af te nemen. Dat was meteen ook de beslissing in de wedstrijd. Na een uur en vijftig minuten was de strijd gestreden: 6-2, 6-4 en 6-3.