Nummer één Osaka herstelt zich na 0-6 pandoering in eerste set, Roland Garros-winnares van 2017 al naar huis

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nummer één Osaka herstelt zich na 0-6 pandoering in eerste set, Roland Garros-winnares van 2017 al naar huis
Foto: © photonews

Het zag er even heel benard uit voor Naomi Osaka (WTA 1), maar de Japanse heeft haar toch verzekerd van de tweede ronde op Roland Garros. Minder geluk was er voor Jelena Ostapenko, de laureate van 2017.

Het was toch even schrikken voor Naomi Osaka na de eerste set in haar openingsmatch op Roland Garros. De nummer één op de WTA-ranking kreeg een 0-6 pandoering om de oren van de 24-jarige Anna Karolina Schmiedlova (WTA 90). 

Maar ook in de tweede set ging het bijzonder moeizaam voor de Japanse. Haar Slovaakse opponente mocht in het slot van de tweede set zelfs twee keer voor de match serveren, maar liet het even veel keer liggen. Winst in de tiebreak (7/4) gaf Osaka duidelijk vleugels, want in de derde set ging ze als een pletwals over Schmiedlova, 6-1. Zo is het ticket voor de tweede ronde dan toch binnen. 

Ostapenko uitgeschakeld

Ook de winnares van 2016 is uitgeschakeld in Parijs. Jelena Ostapenko (WTA 39) ging met 6-4 en 7-6 (7/4) onderuit tegen de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA 43), na een (v)echtscheiding en het hoederecht over haar zoontje bezig aan een straffe comeback op het WTA-circuit. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws