Kirsten Flipkens Belgische recordhoudster aller tijden: "Maar bepaalde artsen gaven me nul procent kans op topsport"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Kirsten Flipkens Belgische recordhoudster aller tijden: "Maar bepaalde artsen gaven me nul procent kans op topsport"
Foto: © photonews

Voor Kirsten Flipkens begint Roland Garros dinsdag met een enkelwedstrijd tegen olympisch kampioene Monica Puig. Voor Flipper wordt het haar 849e profwedstrijd. Geen enkele Belg(ische) doet beter.

Recordhoudster Flipkens is met 848 matchen afgelopen jaar Olivier Rochus (833) voorbij gegaan. Steve Darcis is een mooie nummer 3 met 744 profmatchen. Nochtans had het helemaal anders kunnen lopen. "Mijn carrière is door vele blessures met een valse noot gestart. Ik zou toen nooit geloofd hebben dat ik op mijn 33ste nog prof zou zijn", vertelt Flipkens in HLN

"Ik had last van een geboorte-afwijking aan de rug. Bepaalde artsen gaven me toen nul procent kans op topsport. Als ik me toen zou hebben laten opereren, mocht ik blij zijn als ik na twee jaar weer kon lopen. Dan was mijn carrière al over voor ze begonnen was", bekent ze. 

Al kwam het dus wel goed met de rug van de Molse. "De laatste jaren mag ik niet klagen. De schouder is stroever, maar zulke pijntjes neem ik erbij. Ik draag nu veel meer zorg voor mijn lichaam. Vroeger trok ik tien minuten voor een training de schoenen aan en begon ik, nu start ik al anderhalf uur op voorhand met oefeningen en doe ik nadien recuperatie en massage."

Op naar de 1000?

De 849e match staat dinsdag geprogrammeerd. Kan Flipkens de magische grens van 1000 overschrijden? "Goh, dan moet ik nog 150 matchen spelen... Ik speel 24 à 25 toernooien per jaar, dat wordt toch een beetje moeilijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws