Flipkens blij dat gravelseizoen (bijna) gedaan is: "Vooral bezig geweest met mijn bril schoon te vegen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Flipkens blij dat gravelseizoen (bijna) gedaan is: "Vooral bezig geweest met mijn bril schoon te vegen"
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens en Roland Garros: een geslaagd huwelijk zal het nooit worden. Flipkens kwam nooit verder dan de tweede ronde en bij haar elfde deelname in Parijs volgde alweer een vroegtijdige uitschakeling.

Flipkens (WTA 64) was niet opgewassen tegen Monica Puig (WTA 59) en ging met 6-1 en 7-5 onderuit. "Mijn spel is zo wisselvallig als het weer", citeert HLN onze landgenote. "Tot en met de 3-0 in de tweede set was ik vooral bezig geweest met mijn bril schoon te vegen door de vele regen. Nadat de zon er door kwam, vond ik ook mijn spel terug. Gelukkig ook maar, anders had ik geen enkel spelletje meer gewonnen."

"Ik speel al het hele gravelseizoen veel te wisselvallig. Ik heb nog geen wedstrijd op gravel kunnen winnen. De voorbereiding was dus niet ideaal. In Nürnberg was het al slecht en dan loop ik daar ook nog een verkoudheid op. Uiteindelijk mocht ik bij 5-4 zelfs nog serveren voor de set, maar het was een half mirakel dat ik het zover kon brengen."

Van gravel naar gras

Maar het gravelseizoen maakt bijna plaats voor het grasseizoen, de favoriete ondergrond van Flipper. "Daar ben ik inderdaad blij om", bekent ze. "Ik speel hier in Parijs wel nog dubbel, maar als we snel uitgeschakeld zouden zijn, ben ik van plan nog een wildcard aan te vragen voor het ITF-toernooi in Surbiton volgende week."

"Nadien volgen Rosmalen, Mallorca, misschien Eastbourne en tot slot Wimbledon. Maar eerst en vooral ga ik me goed verzorgen. Ik heb de voorbije maanden last gehad van enkele pijntjes en die wil ik laten genezen", besluit Flipkens, die in 2013 nog de halve finales bereikte op Wimbledon. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws