Elise Mertens: "Ik ben blij dat ik het heb kunnen oplossen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Elise Mertens: "Ik ben blij dat ik het heb kunnen oplossen"
Foto: © photonews

Elise Mertens (WTA 20) plaatste zich maandag voor de tweede ronde op Roland Garros. Heel vlot ging dat niet tegen de Sloveense Tamara Zidansek, want de Limburgse gaf de tweede set prijs.

Tamara Zidansek (WTA 60) bracht Mertens vooral in de tweede set in de problemen. Uiteindelijk stootte Mertens toch door. "Mijn tegenstander heeft vorige week nog een finale gespeeld. Dit was dus zeker geen gemakkelijke ronde", aldus de Belgische nummer één bij Sporza

"Het is jammer dat ik die tweede set verloren heb, maar dat was haar verdienste. Ik ben heel blij dat ik me toch goed herpakt heb in de derde set en dat ik daar de punten zelf ben gaan opzoeken. Ik speelde agressiever."

'Blij met manier waarop'

Het ticket voor de tweede ronde en een bijhorend duel tegen de Française Diane Parry (WTA 457) zijn dus een feit. "Ik ben blij dat ik het heb kunnen oplossen. Ik heb dit jaar nog niet veel matchen gewonnen en heb vaak nipt verloren. In de eerste ronde wil iedereen zijn beste tennis spelen en moet je het zelf gaan halen. Ik ben tevreden met de winst en zeker de manier waarop", besluit Mertens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws