Sloveense maakt het Elise Mertens knap lastig, maar ticket voor tweede ronde is wel een feit na driesetter
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Elise Mertens niet zonder moeite naar de tweede ronde op Roland Garros

Sloveense maakt het Elise Mertens knap lastig, maar ticket voor tweede ronde is wel een feit na driesetter
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft haar ticket beet voor de tweede ronde op Roland Garros, maar echt heel vlot ging het niet voor de Belgische nummer één van het vrouwentennis. De Sloveense Tamara Zidansek plooide pas na drie sets.

Een gewaarschuwde vrouw is er twee waard. Elise Mertens wist dat ze de zege tegen Tamara Zidansek zeker niet cadeau zou krijgen, want de nummer 60 op de WTA-ranking had vorige week in Nürnberg nog de finale bereikt. Maar de jonge Sloveense hield goed stand in de eerste set en kraakte pas toen Mertens opnieuw door haar service ging. Mertens maakte het af, 6-4. 

Maar er kwam een heel ander verhaal in de tweede set. Mertens begon goed en kwam 3-1 voor, maar moest dan vijf spelletjes op rij aan Zidansek laten. Alles te herdoen en een beslissende, derde set. 

De Limburgse liep uit naar 3-0 en 5-1. De Sloveense spartelde nog even tegen door de opslag van Mertens te onfutselen, maar de leading lady van het Belgische vrouwentennis zette orde op zaken, 6-2. 

Nu tegen 16-jarige

Het ticket voor de tweede ronde is binnen. Daarin treft Mertens de amper 16-jarige Française Diane Parry (WTA 457). De wildcard was met 6-2 en 6-4 te sterk voor de Wit-Russische Vera Lapko (WTA 102). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws