Moedige Coppejans laat vooral in eerste set kansen liggen en trakteert zichzelf niet op galaduel tegen Nadal
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Kimmer Coppejans niet opgewassen tegen Yannick Maden op Roland Garros

Moedige Coppejans laat vooral in eerste set kansen liggen en trakteert zichzelf niet op galaduel tegen Nadal
Foto: © photonews

Kimmer Coppejans heeft zichzelf niet getrakteerd op een galaduel in Parijs. De West-Vlaming ging eervol onderuit tegen de Duitser Yannick Maden en laat zo de kans glippen op een affiche tegen elfvoudig winnaar Rafael Nadal (ATP 3).

De inzet was hoog voor Kimmer Coppejans (ATP 178) en zijn Duitse opponent Yannick Maden (ATP 114). De winnaar mocht het meer dan waarschijnlijk - en het is ook zo - opnemen tegen Rafael Nadal, de nummer 3 van de wereld en de man die al 11x won in Parijs. 

Maar zover kwam het niet voor de 25-jarige Oostendenaar, die vooral in de eerste set kansen liet liggen. Drie setballen waren niet voldoende om de openingsset binnen te halen, Maden deed dat wel na een tiebreak, 7-6 (7/0). 

Te veel foutjes

Coppejans bleef moedig strijden, maar kon een break in de tweede set niet verzilveren. Maden profiteerde van de te hoge foutenlast bij onze landgenoot en stond na een 7-5 met anderhalf been in de tweede ronde. Coppejans keerde nog even terug na een 3-0 achterstand in set drie, maar moest zich gewonnen geven, 6-3. Einde verhaal voor Coppejans, waardoor niet hij maar wel Maden Nadal in de ogen kijkt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws