David Goffin maakt brandhout van Litouwer en staat in tweede ronde Roland Garros
Redactie
| 13 reacties

David Goffin geeft amper vier spelletjes toe op weg naar tweede ronde Roland Garros

David Goffin maakt brandhout van Litouwer en staat in tweede ronde Roland Garros
Foto: © photonews

David Goffin heeft een serieuze portie vertrouwen getankt op Roland Garros. In zijn openingsmatch liet hij de Litouwer Ricardas Berankis alle hoeken van het terrein zien. Goffin gaf slechts vier spelletjes prijs.

Met Ricardas Berankis kreeg David Goffin (ATP 30) de nummer 72 van de wereld tegenover zich. Eerder dit jaar was de Litouwer in Doha nog te sterk voor de Luikenaar, maar Goffin heeft zijn revanche meer dan beet. 

Sterke Goffin

Berankis wist even niet wat hem overkwam en kreeg al meteen een 6-0 te verwerken in de eerste set. De toon was gezet en Goffin ging lekker door op zijn elan. Het gevolg was de Litouwer die in totaal vier spelletjes won, maar ook de tweede en derde set met 6-2 en 6-2 aan Goffin moest laten. 

De tweede ronde in Parijs is zo een feit voor Goffin. Een deugddoende zege, want de nummer 30 van de wereld is aan enkele wisselvallige maanden bezig. In de tweede ronde wacht een treffen met de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 83) of de Amerikaan Denis Kudla (ATP 79). Indien Goffin ook die horde neemt, wacht zo goed als zeker elfvoudig winnaar Rafael Nadal (ATP 2). 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws