Jong talent vermijdt dubbel Frans feestje ondanks matchbal tegen

Yastremska houdt Garcia van eindwinst in Strasbourg

Jong talent vermijdt dubbel Frans feestje ondanks matchbal tegen
Foto: © Photonews

Voor iedereen afzakt naar Parijs voor Roland Garros stonden er nog een paar andere tennisfinales op het programma. Daarin was het voornamelijk Frankrijk boven. Zeker in Lyon met twee Fransen in de finale. In Straatsburg en Nürnberg was het toch een ander verhaal.

De Franse mannen hebben in eigen land alvast het goede voorbeeld gegeven. Benoit Paire en Felix Auger-Aliassime bereikten de finale van het ATP-toernooi van Lyon. Paire nam in de eerste set een vroege voorsprong en schakelde in set twee bij 2-2 opnieuw een tandje hoger. Zo nam het nummer 51 van de wereld de maat van zijn landgenoot met 6-4 en 6-3.

KNOTSGEKKE THRILLER IN STRAATSBURG

In Straatsburg werd er door de finaleplaats voor Caroline Garcia ook op een Franse triomf gehoopt, maar dat was Dayana Yastremska gerekend. Die had bij 6-4 en 5-3 zelf al twee matchballen. Garcia keerde nog helemaal terug en kwam bij 4-5 in de derde set zelf op matchpunt. Yastremska, pas 19 geworden, sleepte nog een tiebreak uit de brand en trok daarin alsnog aan het langste eind: 6-4, 5-7 en 7-6 (7/3).

Ook een driesetter was er in Nürnberg, waar Yulia Putintseva haar eerste toernooizege behaalde. De Kazachse zag in de finale bij 4-4 haar opponente Zidansek wel toeslaan, maar zette in de volgende sets met veel bravoure de scheve situatie recht. Putintseva won met 4-6, 6-2 en 6-2.

ZVEREV WINT NA HORTEN EN STOTEN

De meest aantrekkelijke affiche was er toch wel in een mannentoernooi, namelijk in Genève. Daar moest nummer vijf van de wereld Alexander Zverev het in de finale opnemen tegen gravelspecialist Jarry. Die werd meermaals onderbroken door de regen, maar gelukkig kon de wedstrijd alsnog tijdig afgewerkt worden. Zverev won met 6-3, 3-6 en 7-6 (10/8).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws