Goffin met minder verwachtingen dan vroeger in Parijs: "Zonder fenomeen Nadal had Federer hier al meer dan één keer gewonnen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goffin met minder verwachtingen dan vroeger in Parijs: "Zonder fenomeen Nadal had Federer hier al meer dan één keer gewonnen"

David Goffin is zondag al meteen als één van de eerste Belgen aan zet op Roland Garros. Zijn eerste hindernis wordt de Litouwer Ricardas Berankis, de nummer 72 van de wereld.

Eerder dit jaar in Doha trok Berankis aan het langste eind tegen Goffin, die al enkele maanden op zoek is naar zijn beste vorm. "Net als ik is hij geen krachtpatser, al kan hij met zijn agressieve manier van spelen heel gevaarlijk zijn", weet Goffin. "Ik kom hier alleszins met minder verwachtingen dan voorheen aan de start. Hopelijk kan ik groeien in het toernooi."

"In het beste geval sta ik in de derde ronde tegenover Rafael Nadal. Maar ik kan niet ontkennen dat ik ooit al betere resultaten heb gehaald dan dit seizoen, alhoewel ik beetje bij beetje mijn niveau aan het optillen ben", klinkt het in Het Nieuwsblad

Voor de Luikenaar is het zijn achtste keer in Parijs. "Ik heb hier al sterke prestaties neergezet, met als uitschieter die kwartfinale in 2016 tegen Dominic Thiem. Mijn kwaadste herinnering is dan weer die struikelpartij over dat zeil in 2017."

Federer in orde

Afgelopen woensdag sparde Goffin tegen niemand minder dan Roger Federer. "Roger lijkt me fysiek meer dan in orde. Hij bewoog alleszins heel goed. Ik heb nog eens kunnen vaststellen hoe sterk hij wel is op gravel. Wat een prachtige slagen bracht hij naar voren. Zonder het fenomeen ­Nadal zou Roger meer dan één keer dit toernooi gewonnen hebben", aldus Goffin. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws