Coach over 'extreem professionele' Goffin: "Als David top is, kan hij iedereen verslaan"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties

Thomas Johansson weet dat David Goffin iedereen kan kloppen als hij in vorm is

Coach over 'extreem professionele' Goffin: "Als David top is, kan hij iedereen verslaan"
Foto: © photonews

David Goffin begint zondag aan zijn avontuur op Roland Garros. Vier jaar geleden bereikte hij er de kwartfinales, zijn beste resultaat ooit. Maar dat nog eens overdoen wordt ongetwijfeld een erg lastige klus. "Maar zijn niveau is in stijgende lijn", zegt zijn coach Thomas Johansson.

De Zweed werkt sinds een paar maanden voor de tweede keer samen met de Luikenaar. "Toen hij me vroeg of ik zijn coach wou worden, had ik mijn antwoord snel klaar", geeft Johansson aan in gesprek met Sporza.

"David is een van de aangenaamste jongens op de tour. Hij is extreem professioneel. Hij doet elke dag alles om een betere speler te worden."

'Enkele matchen winnen en vertrokken'

Nochtans blijven de resultaten voorlopig wel uit, want Goffin kon absoluut nog niet overtuigen op gravel. "De samenwerking verloopt dus goed, al vallen de resultaten misschien wat tegen."

"Maar zijn niveau is in stijgende lijn. Hij moet een paar lastige matchen kunnen winnen en dan is hij vertrokken. Als David top is, kan hij iedereen verslaan. Dat heeft hij al vaak bewezen", besluit de ex-laureaat van de Australian Open. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws