Gunstige loting voor David Goffin op Roland Garros, in derde ronde galamatch tegen 'Rafa'?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties

David Goffin treft de Litouwer Ricardas Berankis in eerste ronde Roland Garros

Gunstige loting voor David Goffin op Roland Garros, in derde ronde galamatch tegen 'Rafa'?
Foto: © photonews

In Parijs is er donderdagavond geloot voor de hoofdtabel van Roland Garros. David Goffin krijgt in principe een haalbare kaart in de eerste ronde, Kimmer Coppejans moet dan weer nog even geduld uitoefenen.

David Goffin (ATP 30) neemt het in zijn eerste ronde op tegen de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 72). Goffin nam het al drie keer op tegen de 28-jarige Litouwer en trok twee keer aan het langste eind. Berankis kon zich in Parijs wel nog nooit voor de tweede ronde plaatsen. 

Indien de Luikenaar zich voor de tweede ronde kwalificeert, wacht er een duel met de winnaar tussen de Serviër Miomir Kecmanovic (ATP 83) en de Amerikaan Denis Kudla (ATP 79). In een eventuele derde ronde loopt Goffin meer dan waarschijnlijk elfvoudig winnaar Rafael Nadal tegen het lijf. Vorig jaar strandde onze landgenoot in de vierde ronde. 

Nog even geduld voor Coppejans

Ook Kimmer Coppejans (ATP 181) verzekerde zich donderdag van een ticket voor de hoofdtabel op Roland Garros. Hij weet echter nog niet tegen wie hij het in zijn eerste wedstrijd moet opnemen. De West-Vlaming stond in 2015 al een keer op de hoofdtabel van Roland Garros, maar daar eindigde ook het verhaal. Doet hij deze keer beter? 

Roger Federer kijkt dan weer de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP 73) in de ogen in zijn eerste Roland Garros sinds 2015.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws