Ferme tegenvaller: Arthur De Greef houdt het geen uur vol tegen Fransman

Ferme tegenvaller: Arthur De Greef houdt het geen uur vol tegen Fransman
Foto: © photonews

Na zijn finaleplek in de challenger van Heilbronn en de zege tegen Marchenko was de hoop opgelaaid dat Arthur De Greef wel eens op weg kon zijn naar de hoofdtabel van Roland Garros. Niets is minder waar. De Fransman Couacaud zette De Greef met beide voeten op de grond.

In de eerste kwalifcatieronde in Parijs had De Greef dus afgerekend met de Oekraïner Marchenko, maar Enzo Couacaud bleek van een ander kaliber. Op eigen services waren het allemaal spannende games. Telkens trok de Fransman aan het langste eind. Zo werd het een droge 6-0 in de eerste set.

TOCH WEER SERVICEVERLIES OP EINDE TWEEDE SET

Ook de tweede set opende met een felbevochten game. Dit keer hield De Greef wel stand. Onze landgenoot leek vertrouwen op te doen en klampte aan tot 3-3. In het volgende opslagspel zette hij nog een 15-40 recht, maar nadien moest hij zijn service toch weer inleveren.

Zelfs nog een servicebehoud om zo Couacaud te dwingen om zelf de match uit te serveren, was te hoog gegrepen. Na amper 59 minuten had de thuisspeler De Greef opzij gezet met 6-0 en 6-3. Indien Couacaud ook zijn volgende match wint, bereikt hij de hoofdtabel op Roland Garros.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws