Gravel niet de vriend van Wickmayer: kansloos eruit in eerste kwalificatieronde

Gravel niet de vriend van Wickmayer: kansloos eruit in eerste kwalificatieronde

Ook bij de vrouwen zijn ze begonnen aan de kwalificaties op Roland Garros. De eerste Belgische die in actie moest komen, was Yanina Wickmayer. Lang heeft ze niet op de baan gestaan. Natalia Vikhlyantseva was al snel klaar met onze landgenote.

De Russische is achtste reekshoofd in het kwalificatietoernooi en begon dus als favoriete. Wickmayer was zich er wellicht wel van bewust dat het moeilijk zou worden, maar had er zich wellicht toch iets anders bij voorgesteld. Het krachttennis van Wickmayer kwam totaal niet tot uiting op het gravel in Parijs en dat vertaalde zich ook in de score.

GEEN ENKELE ACE

In de eerste set kon Wickmayer nog wel drie spelletjes winnen. Eens Vikhlyantseva die op zak had, ging het voor haar quasi vanzelf. Wicky kon de hele wedstrijd geen enkele ace produceren - voor haar toch een teken aan de wand - en won minder dan de helft van de punten op zowel eerste als tweede opslag.

Dan ben je uiteraard ver van huis. Vikhlyantseva aarzelde niet om haar opponente uit te tellen en won met 6-3 en 6-0. Ook op de Australian Open verloor Wickmayer in de eerste kwalificatieronde. Ysaline Bonaventure en Greet Minnen hebben wel nog de kans om zich via de kwalificaties richting hoofdtabel te tennissen op Roland Garros.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws