Drie Belgen in tweede kwalificatieronde: Arthur De Greef trekt goede lijn door en bevestigt in Parijs

Ook Arthur De Greef bereikt tweede kwalificatieronde op Roland Garros

Drie Belgen in tweede kwalificatieronde: Arthur De Greef trekt goede lijn door en bevestigt in Parijs
Foto: © photonews

De tennisloopbaan van Arthur De Greef zit in de lift. Onze landgenoot boekte net veertig plaatsen winst op de wereldranglijst door zijn finaleplek op de challenger van Heilbron en nu heeft hij zich ook geplaatst voor de tweede kwalificatieronde op Roland Garros.

Zijn tegenstander in Parijs was Ilya Marchenko. De Oekraïner was niet van plan om die plek in de tweede ronde van de kwalificaties zomaar cadeau te doen, integendeel. Aan het eind van een gelijkopgaande eerste set was Marchenko in staat om nog de beslissende break te forceren. Zo werd het 5-7 in zijn voordeel.

De Greef bleef echter niet bij de pakken zitten, toonde zich veerkrachtig en bracht veruit het betere tennis in de volgende twee sets. Eerst dwong hij dus een beslissende derde set in en daarin had hij overduidelijk het overwicht. Finaal trok De Greef aan het langste eind met 5-7, 6-3 en 6-2.

IN NAVOLGING VAN DARCIS EN COPPEJANS

Hij is de derde Berg die erin slaagt om de tweede kwalificatieronde te bereiken op Roland Garros. Eeder hadden Steve Darcis en Kimmer Coppejans zich ook al gekwalificeerd. Ruben Bemelmans daarentegen is al uitgeschakeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws