Andy Murray leeft weer op hoop en schetst zijn kansen op Wimbledon-deelname
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Andy Murray ondanks verdwijnen van de pijn wellicht niet op Wimbledon

Andy Murray leeft weer op hoop en schetst zijn kansen op Wimbledon-deelname
Foto: © photonews

Goed nieuws van over het Kanaal. De carrière van Andy Murray is waarschijnlijk dan toch niet ten einde. Daar vreesde de Schot nochtans zelf voor op de Australian Open dit jaar, maar na een ultieme heupoperatie voelt hij zich wel beter. Al wil dat nog niet zeggen dat hij Wimbledon gaat spelen.

"Ik heb geen pijn meer", verklapt Murray aan The Times. "Ik moet nu zien hoe goed mijn heup kan zijn. Wat ik voordien heb gezegd is dat als ik mij niet goed zo voelen, ik Wimbledon zou spelen en dan zou stoppen. Nu ik me wel goed voel, is het verstandiger om mijn tijd te nemen en te zien dat het zo goed als mogelijk aanvoelt vooraleer ik weer enkelspel speel."

DUBBELSPEL IS EEN OPTIE

Nog geen Murray dus op Wimbledon. Toch niet in het enkelspel. "Er is slechts een waterkans dat ik enkelmatchen ga spelen tijdens het grasseizoen. Ik ben mij niet aan het klaar maken om enkel te spelen. Dubbel kan mogelijk wel. Als je ziet naar wat Bob Bryan heeft gedaan, weet ik dat het voor het dubbelspel wel zou moeten gaan."

Wat is dan juist het verschil tussen de twee? "Ik ben nog maar juist begonnen met bewegen. Om klaar te geraken voor het grasseizoen, zou ik dat moeten doen 2-3 weken voor de start van Queen's. En zelfs dan zou ik slechts vijf à zes dagen hebben om behoorlijk te gaan lopen. Er is niet genoeg tijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws