Vier Belgen kennen hun eerste opdracht al in Parijs

Bemelmans, Coppejans, De Greef en Darcis kennen eerste opponent uit kwalificaties

Vier Belgen kennen hun eerste opdracht al in Parijs
Foto: © photonews

Het tweede grandslamtoernooi van het jaar komt er bijna aan. Zoals steeds is het uitkijken hoeveel Belgen er op de hoofdtabel kunnen staan. Vier landgenoten kunnen hun ticket nog afdwingen in de kwalificaties. Zij kennen hun eerste tegenstander al.

Er is immers al geloot voor de kwalificaties bij de mannen. Ruben Bemelmans komt uit tegen Sebastian Ofner. De Duitser staat vijftig plaatsen hoger op de wereldlanglijst, maar Bemelmans leidt wel in de onderlinge duels met 2-1. Volgende Belg op de rangschikking is Kimmer Coppejans. Voor hem kwam Rogerio Dutra Silva als tegenstander uit de bus.

Coppejans klopte de Braziliaan niet zo lang geleden nog in een Davis Cup-ontmoeting in Zuid-Amerika. Ook Arthur De Greef (ATP-225) kan op gravel wel zijn mannetje staan en start als favoriet tegen de Oekraïner Ilya Marchenko (ATP-380). Steve Darcis (ATP-256) treft de Japanner Hiroki Moriya (ATP-186). David Goffin is uiteraard rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel.

OOK DRIE BELGISCHE DAMES IN KWALIFICATIES

Dat geldt bij de vrouwen ook voor Elise Mertens, Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens. Ysaline Bonaventure, Greet Minnen en Yanina Wickmayer spelen wel kwalificaties. Zij moeten nog wachten op uitsluitsel over hun eerste tegenstandster, want er is nog niet geloot voor het damestoernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws