Spannende tweesetter loopt goed af: Steve Darcis doet wat Bemelmans niet kon
Redactie
| 2 reacties

Steve Darcis plaatst zich voor tweede kwalificatieronde Roland Garros

Spannende tweesetter loopt goed af: Steve Darcis doet wat Bemelmans niet kon

Er is nog hoop om toch nog enkele extra Belgen te krijgen op de hoofdtabel van Roland Garros. Op zijn minst eentje, want Steve Darcis zit in de tweede ronde van de kwalificaties. Darcis deed immers wat Bemelmans eerder niet lukte: zijn eerste wedstrijd in Parijs tot een goed einde brengen.

Wat niet wil zeggen dat Darcis het zomaar cadeau krieeg. Onze landgenoot moest er wel degelijk voor vechten tegen de Japanner Hiroki Moriya, die 58 plaatsen hoger staat op de wereldranglijst. Het werd een zeer felbevochten wedstrijd. Dat toont ook de duur van de match aan: elke set duurde bijna een uur.

Gelukkig slaagde Darcis er wel in om setverlies te vermijden. In de eerste set had hij wel een tiebreak nodig. Daarin scoorde hij drie punten meer dan zijn opponent. Aan het einde van set twee kon Darcis de break forceren die hem de overwinning opleverde: 7-6 (7/4) en 7-5.

NU TEGEN FRANSMAN

In de tweede kwalificatieronde wacht de Fransman Denolly (ATP-429). Het zal het eerste onderlinge duel ooit worden tussen de twee. Denolly rekende in zijn eerste partij af met de Amerikaan Michael Mmoh en deed dat zelfs vrij overtuigend met 6-1 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws