Bittere pil voor David Goffin: slechtste notering ooit sinds 2014

David Goffin zakt naar 30ste plaats op de wereldranglijst

Bittere pil voor David Goffin: slechtste notering ooit sinds 2014
Foto: © photonews

Op het ATP-toernooi van Rome had David Goffin veel punten te verdedigen. Oorspronkelijk redde Goffin zijn hachje nog door winst tegen Wawrinka, maar in de volgende ronde was Del Potro toch te sterk. Gevolg: alweer plaatsverlies op de ranking. Goffin zakt naar een 30ste plaats.

De terugval van David Goffin op de wereldranglijst komt dus niet onverwacht, maar is desalniettemin een tegenvaller. Sinds 2014 stond de beste Belgische speler nog nooit lager. Gelukkig blijft hij voorlopig nog wel - zij het nipt - in de top dertig. De volgende Belgen op de rangschikkingen winnen enkele plaatsjes. Bemelmans is nu 164ste en Coppejans 180ste.

Wie er pas echt op vooruit ging, was Arthur De Greef. Die haalde op de challenger in Heilbronn de finale en zag die prestatie beloond met veertig plaatsen winst. De Greef is nu het nummer 185 van de wereld. Helemaal bovenaan de rangschikking staat nog altijd Novak Djokovic.

PLISKOVA RUKT OP

Bij de dames blijft Elise Mertens op de 20ste plaats staan. Alison Van Uytvanck zakt van plek 59 naar 65. Kirsten Flipkens gaat dan weer van positie 60 naar 59. Osaka is nog altijd nummer één van de wereld, maar er is wel een nieuwe nummer twee. Dat is nu Karolina Pliskova, de winnares van het WTA-toernooi in Rome. De Tsjechische stijgt vijf plaatsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws