Belgische ex-speler koestert nog altijd zege tegen 'buitenaards wezen' Federer

Belgische ex-speler koestert nog altijd zege tegen 'buitenaards wezen' Federer
Foto: © photonews

Ze zijn niet met zovelen, de tennissers die tijdens hun loopbaan de maat konden nemen van Roger Federer. Wie wel kan zeggen dat hij dat voor mekaar gekregen heeft, is Christophe Van Garsse. De man die altijd zo goed presteerde in de Davis Cup, vloerde de Zwitser twintig jaar geleden.

Het betrof een duel in de Fed Cup-ontmoeting tussen België en Zwitserland die doorging in Brussel. Op 16 juni 1999 klopte Van Garsse Federer met 7-6, 3-6, 1-6, 7-5 en 6-1. Een verhaal voor de eeuwigheid voor Christophe Van Garsse en zijn entourage.

PRACHTIGE ANEKDOTE

"Ik ben een van de Belgen die Federer geklopt hebben en dat pakken ze mij nooit meer af", vertrouwt de voormalige tennisspeler Sporza toe. "Het is een prachtige anekdote, die op café af en toe nog eens boven komt. Als we aan de toog aan de praat raken met mensen, durven mijn vrienden weleens te vertellen dat ik Federer heb geklopt."

Wat blijkt: Van Garsse wordt daar zelf niet slechter van. "Dat zorgt voor hilariteit en heeft me zelfs eens een bak bier opgeleverd bij een weddenschap. Ik ben heel blij dat ik Federer van zo dichtbij heb mogen meemaken. Als er één buitenaards wezen in de sport is, is het Federer wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws