Al zeker geen Roland Garros voor Ruben Bemelmans: ommekeer laat nog even op zich wachten

Al zeker geen Roland Garros voor Ruben Bemelmans: ommekeer laat nog even op zich wachten
Foto: © photonews

In het enkelspel zit de tennisloopbaan van Ruben Bemelmans al even in het slop en zeker op een grandslamtoernooi is het geen evidentie om dat zomaar eventjes om te draaien. Daar is Bemelmans dan ook niet in geslaagd in de eerste ronde van de kwalificaties op Roland Garros.

Bemelmans kwam uit tegen de Sebastian Ofner. De Duitser vertrok als hoger geplaatste speler toch wel als favoriet en kon de verwachtingen ook waarmaken. Voornamelijk in de eerste set kon Bemelmans maar moeilijk een vuist maken. Aan het eind van de set waren er twee breaks verschil.

NET NIET IN DE TIEBREAK

In de tweede set was er wel spanning, want Bemelmans wou zomaar niet opgeven en klampte aan. Mits winst in de tiebreak had het nog tot een volledige comeback kunnen komen, maar dat was Bemelmans niet gegund. Ofner was in de breaker een tikkeltje beter en wist zo setverleis te vermijden. Het werd 6-2 en 7-6 (7/5) na anderhalf uur tennis.

Zo blijft Ruben Bemelmans voorlopig in het sukkelstraatje: de Belg verloor twaalf van zijn laatste veertien enkelwedstrijden. Het is nu afwachten of Kimmer Coppejans, Arthur De Greef en/of Steve Darcis zich wel kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws