馃帴 Kim Clijsters van de partij bij uniek evenement en is bijna nog te sterk voor Venus Williams

馃帴 Kim Clijsters van de partij bij uniek evenement en is bijna nog te sterk voor Venus Williams
Foto: © photonews

Een heel sterrenensemble tekende present op het heilige gras van Wimbledon, want er stond iets heel speciaal te gebeuren: de inhuldiging van het nieuwe dak op baan 1. Tien jaar geleden werd er al een uitschuifbaar dak geplaatst op het centre court op de All England Club.

Ook Kim Clijsters mocht op deze opening niet ontbreken. Ze speelde op baan 1 een demonstratiewedstrijdje van één set tegen Venus Williams. Een echte klassieker dus, daarbij niet vergeten dat Williams nog altijd een actieve profspeelster is. Straf dus dat Clijsters gelijke tred hield. Bij 5-5 zouden beide speelsters een tiebreak spelen.

MATCHBAL LATEN LIGGEN

Clijsters kwam zelfs op matchpunt, maar kon haar kans om de wedstrijd te winnen niet benutten. Williams haalde nadien de winst wel binnen met 6-5 (8/6). Maar Clijsters heeft wel kunnen aantonen dat ze ook na haar tennispensioen nog over al haar klasse beschikt. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Na afloop van dit partijtje speelde Clijsters ook nog een wedstrijd dubbel gemengd aan de zijde van John McEnroe. Tegenstanders waren Martina Navratilova en Jamie Murray. In een reactie liet Clijsters weten dat ze zich alvast goed geamuseerd heeft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws