Gravelkoning komt stilaan onder stoom: Nadal klopt grote rivaal in eindstrijd in Rome
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Nadal schrijft toernooi van Rome op zijn naam na zege tegen Djokovic

Gravelkoning komt stilaan onder stoom: Nadal klopt grote rivaal in eindstrijd in Rome
Foto: © photonews

Doordat hij moest terugkeren na blessureleed kon Rafael Nadal nog niet het gravelseizoen domineren zoals hij anders doet. De voorbije toernooien ging het wel alsmaar beter en in Rome werd de kers op de taart gezet. Nadal klopte Djokovic in de finale met 6-0, 4-6 en 6-1.

Djokovic had vorige week nog het toernooi van Madrid op zijn naam geschreven, maar in de finale in Rome was hij al snel op achtervolgen aangewezen. De Serviër moest zijn opslag meteen twee keer inleveren. Toen hij ook het felbevochten vijfde game verloor, was de set gespeeld. Nadal maakte er zelfs een 'bagel' van.

Bij het begin van set twee kon Djokovic zich wel herpakken. In het zevende spel van de set zag het er wel niet goed uit voor het nummer één van de wereld bij een 0-40-achterstand. Djokovic sleurde het game er nog uit en ging bij 5-4 zelf voor het eerst door de opslag van Nadal.

NADAL MET GERUST GEMOED NAAR PARIJS

Die liet zich helemaal niet uit zijn lood slaan. Integendeel, 'Rafa' diste opnieuw het tennis uit de eerste set op waar Djokovic totaal geen antwoord op had. Na 2 uur en 25 minuten was het pleit beslecht. Nadal kan dan toch met een gerust gemoed naar Roland Garros.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties