🎥 Pliskova neemt killer van Kiki Bertens te grazen en heeft dertiende titel uit haar carrière beet
Redactie
| 0 reacties

Karolina Pliskova klopt Johanna Konta in finale in Rome

🎥 Pliskova neemt killer van Kiki Bertens te grazen en heeft dertiende titel uit haar carrière beet
Foto: © photonews

Kiki Bertens hoeft haar hoofd er niet over te breken of ze nu al dan niet een toernooizege liet liggen. De Nederlandse werd in Rome in de halve finales uitgeschakeld door Johanna Konta, maar die moest in de finale dan weer haar meerdere erkennen in Karolina Pliskova.

De Tsjechische zette meteen de toon door de eerste drie spelletjes naar zich toe te halen en bouwde een comfortabele voorsprong uit. Tenmisnte, zo leek het toch. Maar Konta werkte later in de set een breakpunt weg om er 5-3 van te maken en had in het volgende game zelf een breakbal voor 5-4. Pliskova bleef rustig en haalde met drie punten op rij de set nog in datzelfde game binnen.

ZEVENDE SPEL DOORSLAGGEVEND IN SET TWEE

Konta moest dus vol aan de bak. De Britse vermeed een vroege break achterstand in set twee en nadien was het een tijdje een evenwichtige partij. In het felbevochten zevende spel van de set sloeg Pliskova nog eens haar slag. Bij de vierde breakbal in dat spelletje schoot het nummer zeven van de wereld raak. Haar eigen service bleef de hele match overeind: het werd 6-3 en 6-4.

Voor de drievoudig Fed Cup-winnares is het haar dertiende individuele titel in haar tennisloopbaan, de derde op gravel. De twee vorige triomfen op deze ondergrond behaalde ze in Praag en Stuttgart. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten van de finale in Rome. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws